Barndiabetesfondens Fadderprojekt

Har du eller någon i din närhet typ 1 diabetes och önskar någon att prata med och få stöd ifrån?
 
Stress, rädsla, ensamhet, oro och förtvivlan är tyvärr känslor som ofta upplevs hos de som på något sätt är drabbade av typ 1 diabetes. Många vet ingen annan som är drabbad och har ingen att prata med. Det vill vi ändra på!
 
Från och med Juni 2019 driver Barndiabetesfonden ett fadderprojekt för att ge alla de som på olika sätt är drabbade av typ 1 en chans till någon att prata med och få pepp, stöd och råd ifrån. Projektet riktar sig till dig som på något sätt är drabbad av typ 1. Du själv, syskon, partner, förälder, barn, barnbarn med mera. Vårt mål är att alla ska få möjligheten att prata och ventilera med någon som är i samma situation! 

 

Om projektet: 

Vi har under hösten samlat in flera faddrar som är redo att peppa och ge stöd. Alla våra faddrar (enskilda personer eller familjer) har skickat in en presentation, lämnat in registerutdrag samt skrivit på ett avtal om att de inte får lov att ge medicinska råd. De är nu redo att stötta dig/er som önskar någon att prata med. Du som söker fadder kommer bli tilldelad presentationer och kontaktuppgifter till de faddrar som har en liknande situation som din. Uppdelningen kan baseras på vart ni bor, vem i familjen det är som är drabbad, ålder vid insjuknande med mera. Det är sedan upp till dig och din fadder att avgöra om ni vill ha mailkontakt, smskontakt, telefonkontakt eller kanske en träff för en fika. 

Du som önskar en fadder: 
* Anmäl dig via formuläret nedan
* Elin, projektledare för fadderprojektet, kommer att kontakta dig via telefon och förklara nästa steg går till 
* Du får kontaktuppgifter till lämpliga faddrar 

Du som vill bli fadder: 
* Anmäl dig via formuläret nedan 
* Vi kontaktar dig via mail och berättar om nästa steg. 
* När allt är klart och du är färdig fadder kommer du med i våra register och kan komma att bli kontaktad av de som söker en fadder

 

Vi registrerar de personuppgifter vi ber dig lämna här för att vi ska kunna administrera din intresseanmälan. Barndiabetesfonden lämnar inte vidare de uppgifter du registrerar här till tredje part. Du hittar fullständig information om Barndiabetesfondens hantering av personuppgifter i vår Integritetspolicy här

 

Vid frågor: 
Har du/ni några frågor är ni varmt välkomna att höra av er till fadder@barndiabetesfonden.se

IntresseanmÀlan Fadderprojekt